Nevenranking : "the Big Three"

De grote rondes:

De drie grote rondes blijven de traditionele kleppers van het wielerseizoen en zijn medebepalend voor een goed eindresultaat in Gigabike.  Nochtans was de winnaar van deze nevenranking slechts in de eerste drie jaren ook de laureaat van Gigabike. De laatste zeven winnaars van "de Grote Drie" moeten we steeds dieper in de eindranking zoeken.

--> Eindranking top vijf  "Grote Drie"
--> Top tien 2021
--> Top tien 2020
--> Top tien 2019
--> Top tien 2018
--> Top tien 2017
--> Top tien 2016
--> Top tien 2015
--> Top tien 2014
--> Top tien 2013
--> Top tien 2012
--> Top tien 2011
--> Top tien 2010
--> Top tien 2009
--> Top tien 2008
--> Top tien 2007
--> Top tien 2006
--> Top tien 2005
--> Top tien 2004
--> Top tien 2003
--> Top tien 2002
--> Top tien 2001
--> Top tien 2000
--> Palmares Grote Rondes

De kalender van "the Big Three" :

06/05 - 29/05 Giro d'Italia
01/07 - 24/07 Tour de France
19/08 - 11/09 Vuelta a España
 
 

Alle winnaars "Ranking van de grote drie":

2021 1. Frans Van Besouw 2. Arjen Buitendijk 3. Simon Verhavert 4. Bert Carton 5. Bram Vandecapelle
2020 1. Tom Laureys 2. John Van Wouw 3. Vincent Saelen 4. Beinte Koopmans 5. Lode Bogaert
2019 1. Daniël Hasevoets 2. Bas Nieuwenhuis 3. Bart Pletinck 4. Henk Van Boven 5. Ike Simoncini
2018 1. Gert Raedschelders 2. Rick Timmermans 3. Vincenzo Langone 4. Kristof Lippens 5. Raf Geusens
2017 1. Staf Dujardin 2. Stefaan Lernout 3. Bas Nieuwenhuis 4. Bert Heyvaert 5. Ivan T'Jampens
2016 1. Rick Timmermans 2. Jeroen Kouijzer 3. Tom Geerts 4. Toon Sterk 5. Nic Vermaas
2015 1. Harm Jan Bouwknegt 2. Frans Van Besouw 3. Jan-Pieter Raeman 4. Mark Vanderwegen 5. Thomas Vasseur
2014 1. Kerim Schellingen 2. Olivier Ruelle 3. Theo Willemse 4. Maarten De Visscher 5. Ben De Schrijver
2013 1. Kristof Vandemoortele 2. Theo Willemse 3. Staf Dujardin 4. Tim Pellenkoft 5. Rudi Castelyns
2012 1. Jan Meeus 2. Tom Vansteenbrugge 3. Kristof Vandemoortele 4. Tom Laureys 5. Dragan Radovanovic
2011 1. Jasper Kiewiet 2. Jacky Geeraert 3. Robin De Smedt 4. Filip Mas 5. Kaj Raaijmakers
2010 1. Niels Kleijwegt 2. David Peeters 3. Eli Nomes 4. Kris Deckx 5. Giovanni Cifelli
2009 1. Danny Delhy 2. Bernie Stuifzandt 3. Wim Deconinck 4. Dries Goossens 5. Filip Mas
2008 1. Lieven Foubert 2. Filip Mas 3. Jan Meeus 4. Alexander Gontscharoff 5. Pieter Bonte
2007 1. Christine Dierick 2. Arjan Van der Kolk 3. Peter Samoy 4. Raf Mols 5. Yanto Hesseling
2006 1. Bart Delemarre 2. Wim Janssens 3. Christine Dierick 4. Jan Meeus 5. Gerrit Van den Akker
2005 1. Ivo Van Kempen 2. Ronald Vermaas 3. Christine Dierick 4. Timo Van den Berg 5. Jo Onraet
2004 1. Johan Peeters 2. Reno Van Dael 3. Joël Lyssens 4. Frans Keustermans 5. Bas Nieuwenhuis
2003 1. Jeroen Peters 2. Ferry Deurloo 3. Andy Roose 4. Wendy Conrad 5. Wim Matthijs
2002 1. Mark Vanderwegen 2. Daam Van Reeth 3. Beinte Koopmans 4. Nic Vermaas 5. Rick Krebbers
2001 1. Theo Willemse 2. Joost Custers 3. Daam Van Reeth 4. Ronald Vermaas 5. René Schulenberg
2000 1. Mark Vanderwegen 2. Beinte Koopmans 3. Marnix Debruyne 4. Marnix Koopmans 5. Ferry Deurloo
 

Overall "Ranking van de Grote Drie" (2000-2021) :

Totaalstand overheen de drie rondes over alle jaren heen.


Eindstand deelnemers 2021


Eindstand renners 2021


Eindstand deelnemers 2020


Eindstand renners 2020


Eindstand deelnemers 2019


Eindstand renners 2019


Eindstand deelnemers 2018


Eindstand renners 2018


Eindstand deelnemers 2017


Eindstand renners 2017


Eindstand deelnemers 2016


Eindstand renners 2016


Eindstand deelnemers 2015


Eindstand renners 2015


Eindstand deelnemers 2014


Eindstand renners 2014


Eindstand deelnemers 2013


Eindstand renners 2013


Ranking deelnemers 2012


Ranking renners 2012


Eindranking deelnemers 2011


Ranking renners 2011


Eindranking deelnemers 2010


Eindranking renners 2010


Eindranking deelnemers 2009


Eindranking renners 2009


Eindranking deelnemers 2008


Eindranking renners 2008


Eindranking deelnemers 2007


Eindranking renners 2007


 

Eindranking deelnemers 2006


Eindranking renners 2006 


 

Eindranking deelnemers 2005


Eindranking renners 2005 


 

Eindranking deelnemers 2004


Eindranking renners 2004 


 

Eindranking deelnemers 2003


Eindranking  renners 2003


 

Eindranking deelnemers 2002


Eindranking  renners 2002


 

Eindranking deelnemers 2001


Eindranking  renners 2001


 

Eindranking deelnemers 2000


Eindranking  renners 2000


 

Voorbije winnaars "Big Three" :

In 2000 legde Mark Vanderwegen in het rondewerk de basis voor de eindzege. Hij was hier de beste voor Beinte Koopmans, Marnix Debruyne, Marnix Koopmans en Ferry Deurloo.

In 2001 deed Theo Willemse dat over. Ook toen was de laureaat van Gigabike de beste in het grote rondewerk. Hij ging Peter Samoy, Erlend Stuyven, Mark Vanderwegen en Ronald Vermaas vooraf.

Mark Vanderwegen won in 2002 géén enkele grote ronde maar zijn regelmaat (2e in Giro, 14e in de Tour en 6e in de Vuelta) gaf de doorslag. Wim Nolet, Theo Willemse en Beinte Koopmans wonnen elk hun 2e grote ronde.

Jeroen Peters was een beetje verrassend de primus in 2003, toen hij pas bij de eindafrekening van de Vuelta Ferry Deurloo voorbijging.  Jeroen was de eerste winnaar in deze ranking die niet ook terzelvertijd laureaat was van de gigabike editie.

Zijn quasi naamgenoot Johan Peeters volgde hem op in 2004.  Johan won de Giro met verve en had daarmee voldoende voorsprong op het Nederlandse duo Philip&Bas die in Tour èn Vuelta toesloegen.

Ivo Van Kempen ziet zijn naam toegevoegd aan het gerenommeerde lijstje gigabikers die hoge ogen gooiden in het rondewerk.  Hij was de laureaat van 2005.

Een nieuwe naam op de erelijst in 2006 : Bart Delemarre wipt via de Vuelta eindstand nog voorbij Wim Janssens.

Christine Dierick is in 2007 de beste overheen de 3 rondes, na vooral een sterke Giro en Tour - waar ze genoeg voorsprong opbouwde om de terugkeer van Arjan en Peter te weerstaan.  Lieven Foubert won in 2008 de Vuelta en was ook de beste in het totale grote rondewerk.
 

Het palmares van de rondes:

Giro d'Italia :
2000  1.Marnix Debruyne 2. Ferry Deurloo 3. Gorik François 
2001 1. Wim Nolet 2. Joost Vaneenooghe 3. René Van Boven
2002 1. Wim Nolet 2. Mark Vanderwegen 3. Nic Vermaas
2003 1. Wim Nolet 2. Romeo Zampa 3. Yannik Roose
2004 1. Johan Peeters 2. Pascal Onderbeke 3. Frans Nackaerts
2005 1. Christine Dierick 2. Ruben Verhaeghe 3. Liesbet Serlet
2006 1. Liesbet Serlet 2. Christine Dierick 3. Rolf Strijker
2007 1. Giovanni Cifelli 2. Liesbet Serlet 3. Francky Verhaeghe
2008 1. Giovanni Cifelli 2. Liesbet Serlet 3. Stijn Vanderstalle
2009 1. Giovanni Cifelli 2. Liesbet Serlet 3. Pieter Rigter
2010 1. Giovanni Cifelli 2. Liesbet Serlet 3. Ivo Peeters
2011 1. Ricardo Kruijf 2. Liesbet Serlet 3. Linda Blockx
2012 1. Giovanni Cifelli 2. Liesbet Serlet 3. Gerald Berenschot
2013 1. Caroline Vandemoortele 2. Giovanni Cifelli 3. Myrddin Gysels
2014 1. Giovanni Cifelli 2. Caroline Vandemoortele 3. Liesbet Serlet
2015 1. Olivier Alliet 2. Giovanni Cifelli 3. Liesbet Serlet
2016 1. Liesbet Serlet 2. Olivier Alliet 3. Giovanni Cifelli
2017 1. Liesbet Serlet 2. Giovanni Cifelli 3. Bas Nieuwenhuis
2018 1. Liesbet Serlet 2. Jelena Pavlovic 3. Olivier Alliet
2019 1. Olivier Alliet 2. Bas Nieuwenhuis 3. Giovanni Cifelli
2020 1. Bas Nieuwenhuis 2. Liesbet Serlet 3. Lode Bogaert
2021 1. Liesbet Serlet 2. Giovanni Cifelli 3. Bas Nieuwenhuis

Tour de France :
2000 1. Beinte Koopmans 2. Wim Bertels 3. Frits Samoy
2001 1. Philip Van der Ploeg 2. Martin Firing 3. Kris Duhamel
2002 1. Theo Willemse 2. Richard Mulder 3. Frans Keustermans
2003 1. Marnix Debruyne 2. Daam Van Reeth 3. Philip Van der Ploeg
2004 1. Philip Van der Ploeg 2. Steven Raeman 3. Detlef Wepner
2005 1. Jarno Lubbers 2. Niels Kleijwegt 3. Gudo Janmaat
2006 1. Niels Kleijwegt 2. Marc Dhont 3. Gerrit De Simpelaere
2007 1. Carl Feyaerts 2. Stijn Nackaerts 3. Niels Kleijwegt
2008 1. Erwin Evens 2. Niels Kleijwegt 3. Michael Van Oevelen
2009 1. Philippe De Norre 2. Frederik Christiaens 3. Leon Beerendonk
2010 1. Dimitri Eeckhaut 2. Steven Noels 3. Niels Kleijwegt
2011 1. Joris Van den Brande 2. Björn Vanheule 3. Robin De Smedt
2012 1. Jan Meeus 2. Niels Kleijwegt 3. Dragan Radovanovic
2013 1. Marco Vroege 2. Michael Van Oevelen 3. Daam Van Reeth
 2014 1. Lode Bogaert  2. Karel Renders  3. Aaron Slambrouck 
 2015 1. Thomas Vasseur 2. Pascal Vasseur 3. Marco Vroege
 2016 1. Hannes Vandercammen 2. Mattijs Bekkers 3. Geert Leybaert
 2017 1. Peter Samoy 2. Tom De Smet 3. Tim De Wael
 2018 1. Tim Beliën 2. Rick Timmermans 3. Peter Meyer
 2019 1. Sander Van Mersbergen 2. Johan Peeters 3. Aldert Veldhuisen
2020 1. Bram Vandecapelle 2. John Van Wouw 3. Beinte Koopmans
2021 1. Raf Geusens 2. Arsène Neyt 3. Christophe Symons

Vuelta a España :
2000 1. Marnix Koopmans 2. Mark Vanderwegen 3. Beinte Koopmans
2001 1. Theo Willemse 2. Peter Samoy 3. Erlend Stuyven
2002 1. Beinte Koopmans 2. Wendy Conrad 3. Tino Boddin
2003 1. Andy Roose 2. Richard Mulder 3. Hans Van Iterson
2004 1. Bas Nieuwenhuis 2. Philip Van der Ploeg 3. Ides Cocquyt
2005 1. Liesbet Serlet 2. Jasper Van der Horst 3. Jo Onraet
2006 1. Bertrand De Lille 2. Jarno Lubbers 3. Arjan Van der Kolk
2007 1. Geert Rosielle 2. Steven Raeman 3. Arjan Van der Kolk
2008 1. Lieven Foubert 2. Jürgen Dewulf 3. Pieter Bonte
2009 1. Bernie Stuifzandt 2. Davy D'hollander 3. Antonie Vervenne
2010 1. Ivan Coolens 2. Dirk Muys 3. Stefan Joosten
2011 1. Hugo Van Doorselaere 2. Frederik De Smet 3. Jacky Geeraert
2012 1. Ward Debruyne 2. Stijn Vanderstalle 3. Frederik De Smet
2013 1. Bart Drossaert 2. Ward Debruyne 3. Pieter Rigter
2014 1. Tomas Verhavert 2. Peter Versteege 3. Bon Valkiers
2015 1. Harm Jan Bouwknegt 2. Bert Gekiere 3. Tom Laureys
2016 1. Karel Deman 2. Tino Boddin 3. Wesley Vanlaere
2017 1. Bas Nieuwenhuis 2. Wesley Van Laere 3. Ivo Van Kempen
2018 1. Bas Nieuwenhuis 2. Benito Lecunff 3. Olivier Ruelle
2019 1. Henk Van Boven 2. Simon Decock 3. Gert-Jan Dugardein
2020 1. Jan-Pieter Raeman 2. Klaas Vandercammen 3. Richard Mulder
2021 1. Klaas Vandercammen 2. Bram Vandecapelle 3. Wesley Vanlaere
 

Laatst gewijzigd op 03/03/2022 - Opmerkingen en suggesties kan je mailen naar gigabike@telenet.be
Gigabike, jaargang 23 - Copyright: Peter Samoy & Mark Vanderwegen