Gigabike en zijn FAQ - de veelgestelde vragen 

Hoe schrijf ik in ?

Heb je een wildcard dan ontvang je alle info via email en kan je vanaf februari je team online registreren.  Heb je géén wildcard en heb je ook geen invitatie ontvangen dan kan je je inschrijven zodra de gigadeuren opengaan (in 2011 is dat op 25 januari om 21h00!).  Op de homepage vind je dan een email-link die je moet invullen en naar het giga emailadres sturen.  Ben je er tijdig bij dan ontvang je van ons alle info en kan je vanaf februari je ploeg registreren.

Mag iedereen meedoen ?

Ja, op voorwaarde dat je minstens zestien jaar bent (geboren in 1995 of vroeger). Reden is dat we liever geen ploegen krijgen op naam van kinderen, ingevuld door papa (of mama, of nonkel, of een grote broer, of ...).  Gezien het beperkte aantal plaatsen (520 = vijfhonderdtwintig) zien we natuurlijk het liefst supergemotiveerde deelnemers.

Een uniek emailadres is vereist !   Wie meerdere ploegen inschrijft maar zelf beheert kan geschrapt worden van de deelnemerslijst!

Ik kreeg een wildcard. Wat moet ik doen ?

Beschik je over een wildcard, dan ben je automatisch ingeschreven. Je deelname bevestig je dan door tijdig (tegen ten laatste 17 februari) een eerste volledige selectie te registreren.  Ben je niet van plan deel te nemen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten zodat we een andere kandidaat met jouw plek blij kunnen maken.

Ik heb geen wildcard. Wat moet ik doen ?

Indien je een invitatie hebt ontvangen dan kan je ons nu al je deelname melden.  Heb je geen invitatie ontvangen dan moet je wachten tot 25 januari om 21h00.  

Ik ben te laat. Wat nu ?

Komt jouw inschrijving te laat, dan kom je op de wachtlijst terecht. Tien dagen voor het einde van de selectieperiode worden de onvolledige teams geschrapt en maak je mogelijks nog kans voor een plaatsje in het gigapeloton. Als dat zich voordoet worden de vrije plaatsen ingenomen door de eerste deelnemers op de wachtlijst. 

Mag ik een renner selecteren die niet op de CQ lijst voorkomt ?

Ja, dat mag. Zo'n renner kost ook niks (zijn CQ-waarde is namelijk nul punten). Een voorbeeld is Iljo Keisse, hij rijdt straks voor Quickstep maar heeft momenteel nul CQ punten en staat dus niet op de officiële lijst. Voorwaarde is wel dat de betrokken renner deel uitmaakt van een geregistreerde ploeg (anders lijkt het ons ook weinig zinvol zo iemand te selecteren).

Mag ik mijn eerder doorgegeven inschrijving (of transfer) nog wijzigen ?

Ja, dat mag, zolang de deadline (25/02/2011) niet overschreden is.  

Mag ik meerdere ploegen insturen, bijvoorbeeld in naam van mijn gezinsgenoten ?

NEE, DAG MAG JE NIET. Iedere deelnemer mag slechts één ploeg inschrijven (en beschikt over een uniek emailadres). Dit jaar is het aantal plaatsen strikt beperkt tot 480 deelnemers en dan opteren we natuurlijk het liefst voor gemotiveerde deelnemers. Familieleden mogen natuurlijk wel deelnemen maar dan wel op voorwaarde dat zij daadwerkelijk zelf hun ploeg samenstellen en insturen. 

Kan ik iets winnen met Gigabike ?

Tuurlijk, een pak boeiende connecties en misschien zelfs vrienden voor de eeuwigheid. Maar als je eerder aan geldelijke prijzen dacht ... helaas nee. De eindwinnaar krijgt wel de wisseltrofee maar moet die in principe op het einde van het volgende seizoen weer inruilen. De praktijk leert ons echter dat in de voorbije jaren ook een echt aandenken aangeboden wordt aan de belangrijkste winnaars, met dank aan onze Bekerboer!

Organiseert Gigabike ook nog andere activiteiten ?

Er broeien al diverse plannen.  Op zaterdag 26 februari is er mogelijks een Gigastart in Oudenaarde, met mogelijkheid om op diverse plaatsen de renners te zien passeren tijdens de Omloop Het Nieuwsblad.  Eind augustus volgt een zesde editie van de Vogezengigant (een meerdaagse wieleruitstap naar de Vogezen, eind augustus).  Ook andere fietstochten zullen wellicht georganiseerd worden, hou daarvoor de aankondigingen op het forum in het oog.  Vanzelfsprekend is er ook de Gigafinish, traditioneel georganiseerd door de laureaat van het vorige jaar. Gesmaakte ingrediënten van voorgaande edities waren alvast de quiz en de praatgasten.

We sluiten andere activiteiten zeker niet uit !

Laatst gewijzigd op 09/01/2011 - Opmerkingen en suggesties kan je mailen naar gigabike@advalvas.be
Gigabike, jaargang 12 - Copyright: Peter Samoy & Mark Vanderwegen