Gigabike en haar klieken

De ranking :


Vanaf 2004 konden deelnemers zich ook verzamelen in een subliga.  In 2005 werd dit verder bijgesteld en werd de naam "gigakliek" gehanteerd.

De ranking wordt opgesteld op basis van de gemiddelde score van de VIJF beste vertegenwoordigers van elke kliek. Bij iedere kliek is ook aangegeven wie momenteel in de top drie staat van die kliek. Naast de score ook het aantal deelnemers dat tot de kliek behoort.

Individuele ranking per kliek
Historiek kliekranking

De gigaklieken :

De intrede van de subliga's kende in 2004 een opgemerkt succes. Vooral de strijd tussen 2cyclisti, Wijze Mannen en Landschappers, beslecht in het voordeel van deze laatsten, werd een boeiend vertoon.  Dat de nog ruwe spelregels ruimte lieten voor onverwachte transfers zorgden mede voor de nodige animatie.

Inmiddels leidt de Kettingreactie met zes titels, op de voet gevolgd door het Landschap met vijf. 2cyclisti en Los Galacticos wonnen al twee keer, verder waren er eerste titels voor de Bende van de Bosklapper (in 2018) en Cyclingfever (in 2019).

De onderhavige ranking is opgebouwd omtrent de gemiddelde score van de vijf beste vertegenwoordigers van iedere gigakliek.
 


Eindstand Gigakliek Ranking 2022

 
Zeges per kliek


Laatst gewijzigd op 27/11/2022 - Opmerkingen en suggesties kan je mailen naar gigabike@telenet.be
Gigabike, jaargang 23 - Copyright: Peter Samoy & Mark Vanderwegen