GigaFinish - de traditionele seizoensafsluiter

De GigaFinishen op een rijtje 

Foto Archief Finish. ... copyright: Gunther Daman.

Editie 20 : Aarschot 2019

De twintigste editie was er eentje in intieme kring maar waar we vooral mochten kennismaken met de delegatie van CyclingFever, voor het eerst in haar geschiedenis winnaar van de kliekranking en bovenal met 2 leden op het eindpodium. Jeroen Kouijzer werd derde en Marcel Van Ewijk was de nieuwe laureaat! De quiz werd in een opgefriste versie opgediend en dat leverde finaal Mark Vanderwegen op als winnaar. Tussendoor werden de aanwezigen ook geïntroduceerd in de puntenkoers van het zesdaagse concept zoals dat door Daam Van Reeth met broer en neven Roose was bedacht. Vanzelfsprekend was er opnieuw een boeiende praatgast, dit jaar verwelkomden we de jongste deelnemer van de voorbije Tour de France & opkomende sprinttalent Jasper Philipsen.

Fotokiekjes van Finish 2019 ... copyright: Gunther Daman.

Editie 19 : Aarschot 2018

Filip Mas mocht de Finishers verwelkomen in zijn hometown. Ben Hermans was onze praatgast.

Editie 18 : Aarschot 2017

Onze gastheer kwam speciaal uit het oosten van Duitsland naar Aarschot om de Finish bij te wonen (en meteen ook zijn trofee van het jaar voordien in ontvangst te nemen. Opgemerkte praatgast was Victor Campenaerts die de aanwezigen al deelachtig maakte aan zijn ambitieuze plannen op het tijdritfront.

De zeventiende editie, Kortrijk 2016

Na twee jaar Nederland opnieuw afspraak in Zuid-West-Vlaanderen. Thomas Vasseur trommelde de hele familie en halve kliek "En Danseuse" op ons aldaar in "de Max" in de watten te leggen. Meesterfixer André Meganck was een getogen verteller over het doen en laten achter de schermen van de wielersport.

De zestiende editie, Hendrik-Ido-Ambacht 2015

Op de rand van Noord-Brabant en Zuid-Holland verzamelden de gedreven gigatroepen zich. Hannah en Dick Beekman ontvingen hun gasten met de nodige egards, net als praatgast Jeroen "Jerommeke" Blijlevens.

De vijftiende editie, Den Bosch 2014

Opnieuw in Nederland met deze keer Marco Vroege als gastheer en een onstuitbare praatgast Maarten Ducrot. Tevens de locatie met de kleinste bierglazen, volgens mij...

De veertiende editie, Zwevegem 2013

Terugkeer naar Zuid-West Vlaanderen in de infrastructuur van gigabiker Jef Cloet. Gastheer verwelkomde een resem gigabikers alsook journalist annex directeur van het "Ronde van Vlaanderen" centrum, Rik Vanwalleghem.

De dertiende editie, Aarschot 2012

Een terugkeer naar zaal Vinea in Aarschot, alwaar Marc Wauters onze gast van de avond was.

De twaalfde editie, Hilversum 2011

De meest noordelijke editie ooit ... in Hilversum werden we verwelkomd door gastheer Jeroen Kleijwegt. Annemiek Van Vleuten was onze allercharmantste gaste.

De elfde editie, Genk 2010

De meest oostelijke editie ooit ... in Genk werden we verwelkomd door gastheer Eddy Conte. Bij de aankomst volgde meteen een vernieuwe editie van de proloog waarbij "live" de tussenstanden werden gegeven van de prestaties van eenieder. Daam & Andy zorgden voor vernieuwde elementen tijdens de quiz welke tot meerdere eer of frustratie werden afgewerkt.  Als praatgast kregen we deze keer een duo voorgeschoteld. Onder het thema "Sammie meets Summie" schoot de interviewer meerdere vragen af op de zeer bevallige Johan Vansummeren en diens niet minder sympathieke vriendin Jasmien Van Grieken (of was het andersom)?    Een gemengd buffet met koud en warm vulde de magen, waarna Marco Vroege in de volledig Nederlands gekruide quizfinale afrekende met Beinte Koopmans en Bernie Stuifzandt.  Er volgde later nog een apres-finish in een chalet ergens in Houthalen-Helchteren, voor sommigen was daar ook al een vooraf-finish-nacht aan voorafgegaan.

De tiende editie, Poelkapelle 2009

Langemark-Poelkapelle ... de finish-locatie leek wel helemaal weggestopt ergens Bachten de Kuppe maar dat was enkel schijn.  De zaal in deelgemeente Sint-Juliaan lag op een boogschut van de autosnelweg, op nauwelijks 1 uur van Brussel en 2 uur van Amsterdam. De afstand schrikte velen toch wat af maar met net vijftig deelnemers was er volk genoeg om er wederom een gezellige bedoening van te maken. Gastheer Wim Mahieu zorgde voor een stevige catering, Marco Vroege was een door de wol geverfde quizmaster, tweevoudig wereldkampioen Freddy Maertens een gedroomde praatgast. De quizfinale werd nog eens in een één-jaar-gratis kleedje gestopte en bezorgde Tom Laureys een gesmaakte overwinning. De late huiswaarts kerenden werden nog op een stevige plensbui getrakteerd terwijl een ruime delegatie haar intrek in een Langemarkse jeugdherberg nam.


De negende editie, Aarschot 2008

De negende editie was wederom een succes. Mochten sommigen niet afgeschrikt zijn door een vroege winterstorm, dan was ook het record qua opkomst wederom gebroken.  Zaal Vinea in Aarschot mocht toch nog een zeventigtal gigabikers verwelkomen. Deze werden vergast op een gigaquiz o.l.v. Marco, doorspekt met enkele nieuwe spelelementen. Dirk De Wolf was een zeer boeiende praatgast die eindeloos kon vertellen over de eigen carrière, zijn begeleiding van Gilbert en straks de hele Lotto-ploeg en zijn looptijd op Alpe d'Huez.  Na een zeer lekker buffet volgde nog de quizfinale - opnieuw een innovatief concept dat nog wat bijsturing verdient - en de prijsuitreiking.


De achtste editie, Oudenaarde 2007

De achtste editie kondigde zich aan als een topper want met het Centrum Ronde van Vlaanderen als locatie zat dat prima snor. Het centrum is dè trekpleister voor iedere wielerfan in de hoofdstad van de Vlaamse Ardennen. Uiteindelijk waren 74 gigabikers present op deze afspraak en we moeten eerlijk bekennen dat we nog géén enkel ontevreden gezicht zagen vertrekken...

Alles over de Gigafinish 2007 ... hier klikken.


De zevende editie, Bornem 2006

In Bornem werd een recordopkomst geteld voor de 7e editie, alwaar gastvrouw Elli Sydow iedereen in het Zweeds welkom mocht heten. Bij aankomst werd eenieder al meteen naar de stemhokjes gestuurd voor het individuele quizgedeelte, waarna het startblad getekend kon worden en men mocht aanschuiven aan de bar voor het aperitief. Daam & Andy verzorgden vervolgens het groepsgedeelte van de traditionele quiz, waarna eenieder aan bod kwam in de specialisatierondes.

Tussendoor werd er even tijd gemaakt voor de groepsfoto's in het herfstzonnetje en kwam er ook een speciale praatgast. José De Cauwer hield anderhalf uur lang de zaal geboeid met zijn wieleranecdotes over o.a. Kuiper, Lemond, Demol en Boonen ... Er kon aan tafel geschoven worden voor een lekker vis- en vleesbuffet, waarna het tijd was voor de quizfinale èn de prijsuitreikingen.

Alles over de Gigafinish 2006 ... hier klikken.De zesde editie, Zandhoven 2005

Gastheer Jasper had de touwtjes in handen, samen met Daam & Andy (de quiz !) en ook Mark & Peter (de rest).  Een recordopkomst in het zonnige Zandhoven en twee fel gesmaakte praatgasten : Evy Van Damme èn Nick Nuyens !!   Elli Sydow werd in de bloemetjes gezet als eerste vrouwelijke laureate van Gigabike, runner-up Marco Vroege spoelde de teleurstelling van de gemiste zege door met een klinkende overwinning in de quiz!

Alles over de Gigafinish 2005 ... hier klikken.


De vijfde editie, Wevelgem 2004

De organisatie was deze keer in handen van Daam, Andy & Yannik.  Voor het eerst waren er meer dan 50 aanwezigen op de afspraak!

Daam was de uitstekende gastheer en speelde ook nog eens voor quizmaster en interviewer.  Praatgast was Nico Mattan.  De Quiz werd volgens een nieuwe formule afgewerkt en dat leverde een finale op met Steven Raeman, Theo Willemse en Joris Van den Brande.  Deze laatste werd uiteindelijk de nieuwe quiz-laureaat.

Deelnemers : Jan Meeus, Tom Feyaerts, Wim Bertels, Dominic Rébérez, Ruben Verhaeghe, Michel Verbeke, Gino Claerhout, Johan Clerix, Ivan T'Jampens, Hans Vanmechelen, Kristof De Wulf, Geert Criel, Ton Van Kempen, Kristel Heus, Albert De Jongh, Richard Mulder, Tamara Van Riel, Frank De Ridder, Joris Van den Brande, Jeroen Van Autreve, Johan Dierickx, Wouter De Boever, Kris Deckx, Dan Wildeman, Ivo Van Kempen, Tom Trogh, Marc Stragier, Filip Mas, Tim Van Kempen, Wim Janssens, Jasper Van Hoof, Franky Verhaeghe, Steven Raeman, Reno Van Dael, Olivier Onderbeke, Bert Van Wehaege, Ferry Deurloo, Marcel Luyckx, Theo Willemse, Alexander Van de Sande, Gunther Daman, Johan Peeters, Peter Versteege, Ivan Coolens, Rony De Rore, Mark Vanderwegen, Peter Samoy, Yannik Roose, Andy Roose en Daam Van Reeth

Meer over de editie van 2004 ... hier klikken.

De vierde editie, Bornem 2003

Mark en Peter organiseerden voor de tweede keer in Bornem.  Een nieuwe recordopkomst was hun deel. Beinte Koopmans zorgde voor de quiz ! Jasper Van Hoof interviewde onze praatgast ... Michel Wuyts.   Dat de quiz werd gewonnen door Marnix Koopmans, broer van de quizmaster, vond niemand erg.

Deelnemers : Theo Willemse, Gino Claerhout, Wouter van den Bril, Tamara Van Riel, Ferry Deurloo, Marcel Luyckx, Joris Van den Brande, Gunther Daman, Andy Roose, Marnix Koopmans, Beinte Koopmans, Mark Vanderwegen, Peter Samoy, Johan Clerix, Daam Van Reeth, Yannik Roose, Marnix Debruyne, Tom Feyaerts, Karen Lambrecht, Diana Catrysse, Jörgen Brouwer, André Miltenburg, Michel Verbeke, Johan Dierickx, Marc Stragier, Jasper Van Hoof, Dominic Rébérez, Jürgen Dewulf, Annie Gabriels, Marcel Konings, Joël Lyssens, Stephan Vandenhaute, Anna Kashkyna, Olivier Onderbeke, Bert Van Wehaege, Philip Van der Ploeg, Gudo Janmaat, Peter Versteege, Ivo Van Kempen, Wim Janssens, Johan Peeters, Geert Van Sebroeck, Francky Verhaeghe.  


De derde editie, Wouw 2002

Foto album GigaFestijn in Wouw, november 2002

Theo Willemse had de eer om als laureaat 2001 gastheer te zijn voor de nieuwe Finish. Een uitgebreide team zorgde voor de organisatie met speciale vermelding voor Gino Claerhout die zowel quizmaster als interviewer van dienst was. 

Mark Vanderwegen won de quiz-proloog voor Jörgen Brouwer en Peter Samoy. De groepsrondes werd zegevierend afgerond door het Lotto-Adecco team van Beinte Koopmans, Rick Krebbers en Michel Verbeke.  In de finale tenslotte mochten Mark Vanderwegen, Beinte Koopmans, Jörgen Brouwer, Kaatje Lambrecht en Jasper Van Hoof het tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk haalde Beinte het voor het 2e jaar op rij, na een nek-aan-nek race met landgenoot Jörgen.

Na de maaltijd kwamen onze praatgasten opdagen : het Nederlandse talent Bobbie Traksel en de zusjes Chantal en Ghita Beltman.  Het werd een zeer levendige babbel met deze drie Nederlandse wielertalenten. Onze fruithandelaar Surcouf zorgde voor een stevige fruitmand voor elk van onze gasten.

Op het einde van de avond werden de prijzen uitgereikt en kregen  Mark Vanderwegen (eindlaureaat 2002), Beinte Koopmans (winnaar gigaquiz) en Andy Roose (winnaar Gran Premio) een trofee.  Tenslotte kreeg Mark ook de enige echte Gigabike wisseltrofee overhandigd door Theo Willemse.

Iedereen kon tevreden naar huis toe ... en kreeg er nog een exemplaar van het Gigabike Jaarboek (250 blzn) en het wielerpalmares (een werkstuk van Marnix Debruyne) bovenop de aangeschafte Gigapet.

Deelnemers : Theo Willemse, Gino Claerhout, Danny Delhy, Wim Bertels, Wouter van den Bril, Tamara Van Riel, Ferry Deurloo, Ronald Vermaas, Marcel Luyckx, Joris Van den Brande, Gunther Daman, Andy Roose, Marnix Koopmans, Beinte Koopmans, Mark Vanderwegen, Rick Krebbers, Peter Samoy, Johan Clerix, Daam Van Reeth, Yannik Roose, Marnix Debruyne, Tom Feyaerts, Karen Lambrecht, Jörgen Brouwer, Michel Verbeke, Johan Dierickx, Marc Stragier, Jasper Van Hoof, Frans Keustermans, Dominic Rébérez, Mark Van den Brande.  


De tweede editie, Bornem 2001

Foto album GigaFinish in Bornem, december 2001

Samen met companen Gino Claerhout en Peter Samoy organiseerde de laureaat Mark Vanderwegen de GigaFinish 2001.  Plaats van het gebeuren was zaal Hemelhof in Bornem. 

De festiviteiten werden gespekt met aperitief, een giga-quiz, de prijsuitreiking, de komst van special guest Johan Capiot, een Chinees diner en nog veel gezellig nagebabbel achteraf.

Deelnemers : Theo Willemse, Peter Samoy, Mark Vanderwegen, Wim Bertels, Gino Claerhout, Tom Feyaerts, Joost Custers, Marnix Koopmans, Daam Van Reeth, Beinte Koopmans, Filip Watteyn, Ferry Deurloo, Wouter Van den Bril, Marnix Debruyne, Marcel Luyckx, Johan Clerix, Inge Van Boven, Dominic Rébérez, René Van Boven, Johan Dierickx, Jasper Van Hoof, Johanna Welfing, Marc Stragier, Gunther Daman en gigamiss Karen Lambrecht.


De eerste editie, Breda 2000

GigaFestijn in Breda, november 2000

In 2000 namen Ferry Deurloo en de Koopmans-brothers het initiatief voor een eerste bijeenkomst in Breda.  Wat voor bijna iedereen vooraf een "blind date" was werd een reuze meevaller, een gezellig Vlaams-Hollands onderonsje, doorspekt met wielerbabbels, een moeilijke quiz èn een lekker Mexicaans etentje in het Bredase eetcafé.

Mark mocht naar huis met de zege in de eerste Gigabike Quiz èn de Gigabike Wisseltrofee.

Deelnemers : Mark Vanderwegen, Ferry Deurloo, Marnix Debruyne, Kevin De Vrieze, Gino Claerhout, Peter Samoy, Beinte Koopmans, Marnix Koopmans, Wim Bertels, Dominic Rébérez, Wouter Van den Bril, Danny Delhy, Filip Watteyn, Gunther Daman, Ronny Theeuwes en Johanna Welfing.

De GigaFinish - een niet te missen evenement

GigaFinish - jaarlijkse afsluiter van het gigaseizoen ...

Een traditie die werd opgestart door onze Nederlandse vrienden Ferry, Marnix & Beinte. Was de eerste keer nog kleinschalig en geïmproviseerd, de Gigafinish zou uitgroeien tot het evenement bij uitstek dat het wielerseizoen moest bekronen.

Een boeiende wieler-quiz ...

Soms uitdagend - soms plezant - en vooral een boeiende finale ...   Vorige quiz-winnaars zijn : Mark Vanderwegen (2000), Beinte Koopmans (2001, 2002 & 2015), Marnix Koopmans (2003), Joris Van den Brande (2004), Marco Vroege (2005 & 2007), Ben De Schrijver (2006), Hendrik De Staercke (2008), Tom Laureys (2009), in Genk ? (2010), in Utrecht ? (2011), Peter Samoy (2012), in Zwevegem ? (2013), in Den Bosch ? (2014), Christiaan Buizer (2016)

Een boeiende praatgast ...

Johan Capiot, Bobbie Traksel, Ghita & Chantal Beltman, Michel Wuyts, Nico Mattan, Evy Van Damme & Nick Nuyens, José De Cauwer, Dirk Demol, Dirk De Wolf, Freddy Maertens, Johan Vansummeren & Jasmien Van Grieken, Annemiek Van Vleuten, Marc Wauters, Rik Vanwalleghem, Maarten Ducrot, Jeroen Blijlevens, André Meganck ...

Gezellig samenzijn ...

Eindelijk de kans om mensen te ontmoeten die je in de loop van het seizoen via het forum leerde kennen, die jou klopten voor de zege in Parijs-Roubaix, Tour de France, strijd voor groen of bolletjes, of gewoon die felbegeerde podiumplek in Gigabike afsnoepten  ...

Lekker eten ...

Uit eten op restaurant, lekker chinezen, een driegangenmenu of een uitgebreid buffet ... voor elk wat wils ...

De uitreiking der prijzen ...

De uitreiking van de wisseltrofee - maar dankzij Bekerboer ook aandenkens voor de voornaamste winnaars !! 

Laatst gewijzigd op 04/12/2019 - Opmerkingen en suggesties kan je mailen naar gigabike@advalvas.be
Gigabike, jaargang 20 - Copyright: Peter Samoy & Mark Vanderwegen