Gigabike organisatie & activiteiten

Hieronder het overzicht van speciale activiteiten in het kader van Gigabike.  Wie een evenement organiseert met meerdere Gigabikers en dit graag in de kalender opgenomen ziet, kan dit via email aanmelden.

 
GIGASTART te Oudenaarde

Ter gelegenheid van de eerste wedstrijd op de gigakalender, ttz de Omloop Het Volk, wordt er verzamelen geblazen aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.  Op diverse plaatsen wordt de doortocht van de wedstrijd beleefd waarna in de latere namiddag de finale samen gevolgd wordt op groot scherm in het Centrum, daarbij genietend van een bakje koffie, een stuk taart en/of een flinke Flandrien.

Tot heden waren er reeds vier edities, de vijfde volgt normaliter in 2009.

Meer informatie vind je hier.
 
  VOGEZENGIGANT

Sinds enkele jaren wordt er ook geregeld gefietst in gigabike-verband. Het hoogtepunt van die fietstochten is ontegensprekelijk de Vogezengigant eind augustus.

Onder de leiding van Daam Van Reeth trekt een tiental gigabikers naar La Bresse om van daar uit vier dagen lang de Vogezentoppen te beklimmen.

Er waren reeds vier edities (2004, 2005, 2007 en 2008).

Daam, Ferry, Yannik en Marcel waren reeds op alle edities van de partij.

Stonden al op het menu : Ballon d'Alsace, Ballon de Servance, Platzerwasel, Petit Ballon, Hundsrück, Croix de Moinard, Col de la Grosse Pierre, Route Américaine, Col du Brabant, Col du Bramont, Col de Page, Col de la Schlucht, Col de Wettstein, Colle du Linge, Col de Calvaire, Col du Grand Ventron, Col du Sapois, Col du Firstplan, Col de la Tête de Rouge Gazon, Col d'Oderen, ...

Meer informatie vind je hier.

Foto album editie 2008 (Gunther Daman)

Foto album editie 2007 (Gunther Daman)

Foto album editie 2005 (Gunther Daman)
 
  GIGAFINISH

De Gigafinish is dè feestelijke afsluiter van het gigabike wielerseizoen.

Tot nu toe werd ieder jaar al afgerond met een gezellige bijeenkomst. Bij de eerste afspraak in Breda waren ze met 16 aanwezig op deze "blind date", daarna werd het meer en meer een leuk weerzien met oude bekenden en een ontmoeting met nieuwe gezichten.

De kernelementen van de finish vormen de gigaquiz, de praatgast, het diner en de prijsuitreiking.

Historisch overzicht van de finishes.

Foto album editie 2008 (Frans Keustermans)

Foto album editie 2008 (Gunther Daman)

Foto album editie 2007 (Gunther Daman)

Foto album editie 2006 (Gunther Daman)

Foto album editie 2005 (Gunther Daman)

Foto album editie 2004 (Gunther Daman)

Foto album editie 2003 (Gunther Daman)

Foto album editie 2002 (Gunther Daman)

Foto album editie 2001 (Gunther Daman)

Foto album editie 2000 (Gunther Daman)
 
 

 

       
GIGABIKERS FIETSEN BUITEN

Dat gigabikers niet alleen passieve wielerliefhebbers zijn werd bewezen op diverse fietstochten doorheen het Vlaamse en Waalse land.

Werden o.a. al verreden : de Gran Premio van Gigabike (regio Wavre, Overijssel) o.l.v. Joost Custers ; de Gigagelander (Hageland) o.l.v. Raf Mols, een Gigapijl (Vlaamse Ardennen) o.l.v. Daam Van Reeth en 2 Flèche Giga (Waals Brabant/Henegouwen) o.l.v. Yves/Andy Roose.

Verder waren er nog beperktere tripjes (Hageland o.l.v. Filip Mas) en in 2008 een heuse Alpenweek met een giga-kwartet (o.l.v. Peter Samoy).

  GIGABIKERS FIETSEN BINNEN

Bij wielerclub Nissorap uit Heist-op-den-Berg organiseren ze reeds vele jaren een fietsevenement in het najaar, de zogenaamde "Ventoux-op-rollen".  Bij bepaalde gelegenheden stuurde ook Gigabike één of meer ploegen.

Meer informatie vind je hier.

Foto album VOR 2007 (Gunther Daman).

Foto album VOR 2005 (Gunther Daman).

Foto album VOR 2003 (Gunther Daman).

 
  GIGABIKERS QUIZZEN

Soms kruipen enkele gigabikers onder deze noemer ook al eens aan tafel om aan een zaalquiz deel te nemen.  Sinds 2009 gebeurt dat onder de naam "Gigabikers on Speed", met alvast 1 quiz-zege op het palmares.

Je kan hen bijwijlen vinden op de CSK Quiz in Kortenberg, de Bernardusquiz in Bornem, Davidsfondsquiz in Moorsele, Boeboeksquiz Bissegem en elders ...

Quizzers : Peter Samoy, Filip Mas, Koen Huybrechts, Frans Keustermans, Peter Van Campenhout, Koen Azou, Frits Samoy, Kris Duhamel, Daam Van Reeth, Kris Minne.
 

 

       
GIGABIKERS BIJ DE KOERS

Bij diverse gelegenheden ontmoeten gigabikers elkaar langs de weg van een wielerwedstrijd ... Georganiseerd gebeurt dit in bij de GIgastart maar ook bij vele andere wedstrijden wordt er lekker verbroederd (Kuurne, Harelbeke, Criterium Internatiional, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Giro, NK's, Tour, WK, Lombardije, ...)
 
       Laatst gewijzigd op 07/09/2010 - Opmerkingen en suggesties kan je mailen naar gigabike@advalvas.be
Gigabike, jaargang 11 - Copyright: Peter Samoy & Mark Vanderwegen